maanantai 29. kesäkuuta 2015

Neulonta: Huivia jämälangoista


Vihdoinkin taas jotain valmista! Tuntui, että tätä neuletyötä olen tehnyt hyvin hyvin pitkään. Se kyllä taitaa pitää paikkansa, sillä tämä työ on ollut "bussi"/"reissu"-työ ja muistan tehneeni sitä hyvinkin jo huhtikuussa.

Työssä on käytetty jonkin verran Louhittaren Luolan Väinämöisen ihania violettejä sävyjä ja sitten käytetty pois kirjavia jämälankoja. Toinen kirjava lanka on Schoppelin Cat Print (joka ostettiin alunperin tähän villatakkiin, hirvittävästi sitä ei kyllä jäänyt yli) ja toinen on Kirjopirkkaa. Kaikkiaan lankaa kului työhön 204gr.

Malli on yhdistelmä revontulihuivia ja omia sooloiluja. Alunperin suunnittelin enemmäkin sooloilua, mutta lopulta tässä on alun improvisoinnin jälkeen lähinnä vain enemmän sakaroita. Revontulen reikäkerrokset ja niiden väliset lisäykset ovat ihan toimivia :D Kooltaan huivi on nyt hitusen isompi kuin tämä revontuli.

4 kommenttia:

 1. Voi taivas kun se on upea!!! :) Itsekkin harkitsen revontulta kun lähdemme Lapin reissulle... :D

  VastaaPoista
 2. Onpa kyllä upeat värit! Kuinka hyvin tuo puoliympyrä malli toimii käytössä? (vai ehditkö sä edes käyttää näitä kaikkia?) Mulla on ollut vaikeuksia sirpinmuotoisten kanssa, eivät oikein istu yhtä hyvin kuin kolmiohuivit. Nyt ostin juuri Louhittaren Ilmatarta, pitsihuivia varten. Siitä kyllä tulee taas sirpinmuotoinen.

  VastaaPoista
 3. Puoliympyrä on ihan jees. Pienemmät tulee kietaistua kauaan "etukautta". Tämä on nyt niin iso, että on enemmän "shaalityylinen". No ei tämä mikään shaali ole, mutta peittää hartiat ihan kunnolla.

  Kyllä huiveja tulee käytettyä talvella joka päivä. Päivän neuleen sävystä riippuu, mikä huivi pääsee ylle. Mutta selvästi pidän mielummin hyvin ohuita huiveja, joita voi kieputella moneen kertaan kaulalle. Nimimerkillä vilukissa...

  VastaaPoista