keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Paperilla-lehti DT: Kirjaimin koristeltu


Minulla on ilo päästä mukaan Paperilla-lehden Design-tiimiin. Tänä talvena tiimissä on mukana kerta toisensa jälkeen taitavampia askartelijoita, joten luvassa on paljon kaunista ja inspiroivaa paperista. Tämän keskiviikon aiheena on Kirjaimin koristeltu. Itse päädyin tuunaamaan mixed median tyyliin kaksi muistikirjaa - ison ja pienen.
Iso muistikirja on ensin päällystin muistikirjaa vanhasta kirjasta revityillä suikaleilla. Lisäksi leimasin mustalla Archival Ink-musteella tekstejä (Donna Downey) pohjaan. Kiinnitin suikaleet gel mediumilla. Sen jälkeen ryhmittelin metallikoristeita,vanerikuvioita ja kukkia pohjan päälle ja kiinnitin ne gel mediumilla.


Kun kuviot olivat kuivuneet sivelin taustaan gessoa ja Verday-metallimaaleja. Verdaysta käytin värejä Brass ja Iron eli messinki ja rauta. Maalien ollessa vielä märkiä suihkin päälle hapetusainetta ja sitten odottamaan.... Tein useamman kerroksen, jotta sain eri sävyisiä patinoita/ruostetta koristeisiin. Valutin myös mustaa akryylimustetta pitkin pintaa.


Pienempi kirja syntyi rinnalla samalla reseptillä. Erityisesti pidän noista ruosteisista sydämistä. Rautamaali ilman käsittelyä on synkeätä mönjää, mutta oranssi ruoste tuo siihen ihanaa hehkua! Metallikoristeetkin ruostuvat ihanasti hapetusaineen kanssa. Vihreä patina syntyy Verday:stä, mutta oranssinkeltainen tulee alkuperäisestä metallipinnasta

2 kommenttia: