keskiviikko 17. lokakuuta 2012

P*skarteluhaaste #159 - Lehdet/oksatTuplapostaus keskiviikon kunniaksi. Aloitetaan ensin P*skiksella, joka haastoi käyttämään lehtiä ja oksia työssä.

Sain eilen tehtyä pari anopin tilauskorttia valmiiksi ja siellähän oli sopivasti vaaditut elementit eli lintu istuu oksalla ja kukkarykelmissä on myös lehtiä. Tämä tilaus oli kyllä suuri murheenkryyni. Ensin ongelma oli tuo lintu. Alunperin tilaus tehtiin toisen kortin perusteella, jossa oli vastaavanlainen lintu isompana - mutta olen kadottanut askarteluhuoneen syövereihin sen sapluunan. Onneksi Facebookin keskustelupalstan avulla Pöydän Kulmalla Näpertelijä vinkkasi minulle tuon hitusen pienemmän sapluunan ja tilaus tuli minulle viime viikolla.

Ongelmat eivät tähän päättyneet. Kun tein anopin toivomia muotoiltuja korttipohjia kortteihin, niin toki hajotin BigShottini. **** Piip****  Onneksi mulla oli muutama Magnolian lehti stanssattuna varastoon, joten kortit sain sitten lopulta koottua kasaan neliöpohjalle hitusen suunniteltua erilaisempana. Ja se ihana GoKreaten XL stanssi on yhä jumissa BigShotin raadossa....

Korttien materiaalit:
Paperit: Paksu kopiopaperi, Grapic45
Musteet: Distress Ink Vintage Photo, Valnut stain
Stanssit ja lävistimet: Magnolia, Spellbinders ja Fiskars (XL pipariympyrä, L ympyrä), Dreamweaver sapluuna.
Muuta: Valmiskukkia, pitsiä, helmiä, heteitä, glossyä kukan rakentamiseen

Tämä vimeinen kortti on sitten Amalian lokakuun haasteeseen, jossa teemana oli talouspaperi. Tosin tässä on kyllä käytetty myös vessapaperirullia.... Eli tyttöporukalla on tarkoitus kokeilla tänä syksynä vielä itse tehdyn paperin tekemistä ja tein hieman kokeiluja sitä silmällä pitäen. Tässä olen halunnut myös testata, miten hyvin nämä uudet "flush and go" vessapaperirullat soveltuvat paperin raaka-aineeksi. Tein siis muksun kanssa koristeita massasta piparkakkumuottien avulla. Tässä minulla olikin todella innokas apulainen.

Vessapaperirullat kyllä muussautuvat loistokkaasti, mutta tässä koeerässä ei ollut liisteriä eikä liimaa mukana ja silloin massa on kuivuttuaan haurasta ja muuten hyvin herkkää kosteudelle. Sumuttelun ColorWasheilla ne hyvin kestivät, mutta esim märät kädet jo sulattavat koristeita. Käsittelinkin tämän yksilön glossyllä varmuuden vuoksi. Seuraava erä saa sitten liimaa mukaansa...

Muuten mennään simppelillä tyylillä: taustassa on teippejä, isot tarrakirjaimet ja sydän on kieputeltu ohuella metallilangalla + helmiä.

10 kommenttia:

 1. Upeita kortteja! Kiva, että tykkäsit vinkkaamastani sapluunasta.

  Todella hieno sydänkoriste tuossa viimeisessä kortissa.

  VastaaPoista
 2. Korttisi ovat kauniita. Mielenkiintoinen tuo vessapaperikokeilu.

  VastaaPoista
 3. Kivat kortit - alempi on minun suosikkini ehdottomasti! Mahtava kokeilu :)

  VastaaPoista
 4. Kauniita korteja ja mitkä ihanat vihreän sävyt aika namu!

  VastaaPoista
 5. Vau! Tuo alempi on aivan mielettömän hieno!

  VastaaPoista
 6. Wau! Upea talouspaperikokeilu. Todella hienolopputulos, tykkään! Kiitos osallistumisestasi!

  VastaaPoista
 7. Kauniit kortit olet tehnyt!

  Viimeinen kortti -käyttäen wc-paprurullaa- on tosi ihana, tykkään kympillä!

  VastaaPoista