maanantai 29. joulukuuta 2014

Huovutuskokeiluja - kanootit alias tossutAina kaikki ei todellakaan mene kuin strömsöössä. Olen ostanut jo muutama vuosi sitten kasan Aade Longin villalankoja, joista osa oli ihania ja yksi (tai taisipa noita olla parikin) vyyhti oli väreiltään aivan hirveä. En tiedä, mitä tarkoitukseni oli tehdä kelta-lime-myrkky-ruskeankukertavasta langasta. Ehkäpä jotain pojalleni, mutta koskaan siitä en mitään ole tehnyt. Nyt tajusin, että lanka 100% villana huopuu ja lanka on sopivan ohutta neulekoneeseen ja joulupäivän iltana kaivoin esiin villasukkaohjeen....

Fiksu neuloja, korostan _fiksu_ neuloja tekee koetilkun ja erityisesti fiksu huovuttaja tekee koehuovutustilkun. Toivoton puuhastelija käyttää 40% hihavakiota ja tekee .... No kanootit. Ensimmäisen 40 asteen kirjopesun jälkeen tossut olivat jättimäiset. Seuraavaksi kokeilin 60 asteen kirjopesua, minkä jälkeen tilanne oli hitusen parempi ja hieman huopumista oli näkyvissä. Mutta tossu oli yhä noin 10 cm liian iso minun jalkaani. Epäitoivoinen tilanne vaatii vahvoja toimenpiteitä ja heitin tossut 95 asteen pesuun, joka onneksi toi paremman lopputuloksen. Ne ovat isälleni (45 koon kanootti) sopivat.


Tarkoitus on tehdä loppulanka myös vierastossuiksi, koska meillä kommentoidaan usein kylmiä lattioita :) Nyt minulla on koetossut, joten osaan mitoittaa jatkossa oikein ja uskon, että seuraavat tossut ovat vielä visuaalisestikin nätimpiä.

Nämä tossut ovat 1/20 työ Jouluyöstä Juhannukseen 2015 haasteessa, jossa siis pitää tehdä 20 neule/virkkuutyötä juhannukseen mennessä.

1 kommentti: