torstai 25. joulukuuta 2014

JämälankavillasukkajoulukalenterihaasteTämä on kyllä hyvä sanahirviö: "Jämälankavillasukkajoulukalenterihaaste". Mutta sitä se todellakin oli. Löysin Facebookin Neulonta-ryhmän kautta tämän blogin, jossa on tehty raitavillasukkia joulukalenterin muodossa jo usempana vuonna. Tänä vuonna lähdin mukaan ja houkuttelin myös Millan ja Maikkiksen mukaan.

Nämä sukat ovat ekat sukat minulle neuloen varpaista alkaen. Olen joskus hieman harjoitellut minisukalla, mutta silloin en inspiroitunut ajatuksesta. Sain FB;ssä vinkkiä eräästä kantapäämallista (kantapää on myös uusi tuttavuus minulle) ja tein sen näiden ohjeiden mukaan. Täytyy kehua tätä kantapäämallia, sillä se todella istuu upeasti jalkaan. Seuraavat varpaista alkavat sukat ovat jo lähtökuopissa, langat on jo valittu.

Tein edellisvuotisten sukkien kuvien perusteella päätöksen, että lisään mustia raitoja jokaisen väriraidan väliin tekemään sukasta hieman selkeämmän kokonaisuuden. Mustaa Kirjopirkkaa löytyy myös alusta, kantapäästä ja resorista. Voimme toki yhtä mieltä olla siitä, että rauhalliset tahi harmooniset nämä sukat eivät ole. Mutta niitä oli hauska tehdä ja joka aamu herättyäni surffasin kännykällä nettiin katsomaan päivän värin. Pääosin sain raidan tikuteltua aamubussissa matkalla töihin, no lukuunottamatta viimeisiä rivejä.

Sukissa on hieman enemmän rivejä, kuin alkuperäinen haasteohje sanelee, mutta tässä soveltaminen on ehdottamasti sallittua! Päivän numeron sanelee raidan rivien määrän (ja minulla on lopun raidoissa hieman enemmän niitä rivejä...).

Sukka A (kuvassa vasemmanpuolimmainen):
 • 1. pvä: Valitse raita lempilevysi kannesta. Minä valitsin uusimman ostokseni eli Tuomas Holopaisen levystä keltaisen (Louhittaren Luola: Aurinko)
 • 4. pvä: Lähin taulu oli minun oma mixed media-taulu turkoosin värein (Austerman Step)
 • 5. pvä: Äitini tyttönimen ensimmäinen kirjain on H eli Harmaalla mentiin (Kirjopirkka)
 • 8. pvä: Päivän teema oli perhe ja väri valikoitui jälkikasvun suosikkiväreistä, jotka kaikki löytyvät Regian Fluormaniasta - ensimmäinen kirjoneuleraita.
 • 9. pvä: Tänään päivän väri tuli lapsuusmuistoista. Meidän vankkuriteltta oli oranssi (Kirjopirkka)
 • 12. pvä: Väri piti valita lenkkiretken matkalta. Olin tylsä ja halusin valkoista (kerrostalo) ja kaveriksi harmaata. (Kirjopirkka)
 • 13. pvä: Randomvärigeneraattoriin piti laittaa väri ja valita se väri, minkä kuvaus sopii itseen parhaiten. Minun värini on Principled Innovative Nice Knowledable eli pinkki. Tunnustetaan, että muutama kierros tuli kokeiltua, että sen pinkin raidan sain varmasti :D Tässä välissä aloitin kantapään. (Louhittaren Luola: Ärjy)
 • 16. pvä:  RGB Color Picker ja sinne piti laittaa syntymäpäivä. Pienen säädön jälkeen (myrkkyvihreä mm...) löysin kivan lilan. (Austerman Step)
 • 17. pvä: Kiinalainen horroskooppi. Horroskooppini on jänis ja elementti puu -> vihreätä ja mustaa tässä pupukirjoneuleessa. (Musta Kirjopirkka ja vihreä Pirkkalanka, joka ei ole yhtään kirjopirkan veroista. Toim. huom.) 
 • 20. pvä: Lempisukkien vastaväri. Kaikista ihanimmat tekemäni sukat ovat ehkä sateenkaarenväriset pitkät sukat (joista opin, että 100% villa tarkoittaa, että sukka ei ole ikuinen...). Valitsin langaksi toisen sateenkaareen, sieltä löytyy kaikki vastavärit. (Louhittaren Luola: Circus)
 • 21. pvä: Kirjoneuleesta piti löytyä suosikkihahmo. Pitkään pohdin ja kun olen geometristen kuvioiden ystävä, Milla täräytti idean minulle - TETRIS. Ja se oli aivan mahtava idea. Pienen säätämisen ja tolkuttoman määrän langanpätkiä jälkeen sukasta löytyy legendaarinen tetrispeli. Me nerd? (Regia Fluormania, Louhittaren luola, Kirjopirkka)
 • 24. pvä: Aaton värin sain bogin viimeisestä kommentista. Kun luin tekstiä, se oli vihreä. Kun olin kirjoittanut oman värin seuraavalle, joku ehti pistää valkoisen väliin. Mutta vihreällä mentiin siltikin.  (Regia Fluormania) 
Sukka B (kuvassa oikeanpuoleinen):
 • 2. pvä: Tässä raidan väri tuli lankavaraston koon mukaan. Minulle tuli vihreä (Regia Fluormania) 5-10kg mukaan
 • 3. pvä: Turkoosi tuli googlen kuvahaun perusteella. Ensimmäisessä kuvassa olin itse, toisessa minun korttini ja siitä väri (Regia Fluormania) 
 • 6. pvä: Suomen lipusta valitsin valkoisen (minulla ei ole oikein sinisiä lankoja) (Kirjopirkka)
 • 7. pvä: Tässä välissä tehtiin testejä ja ekalla kerralla värikseni tuli musta. Halusin kuitenkin väriraidan ja uusintatestissä sain keltaisen. (Louhittaren Luola: Aurinko)
 • 10. pvä: Aamu kului joululaulujen sanoja googlaten ja sieltä hyvää väriä etsien. Ongelmaksi muodostui, että punaista tai sinistä ei ole. Mustaa en halua, keltainen oli edellinen raita eli väriksi tuli valkoisen ja harmaan yhdistelmä. Kuvio on siis kengänjälkiä eikä kakkakikkaroita... (Kirjopirkka)
 • 11. pvä: Tässä piti valita lempipuu ja koska halusin violettia raitaa, niin valinta oli Luumupuu ja lehtikuvio. Tämän kerroksen jälkeen tein kantapään. (Violetti Austerman Step Millalta ja musta Kirjopirkka)
 • 14. pvä: Toisen harrastuksen välineen väri,  siis neulomisen jälkeen) tuli tietysti askartelusta. Minulta löytyy paljon värejä (musteita, tusseja, maaleja, värikyniä, puikkoja, jne) eli väri-ilottelulla mentiin ja käytin kaikki muistilangoiksi pätkimäni värimallit tähän. Ja taas kirosin jälkikäteen päättelyurakkaa. (Regia, Austerman Step, Kirjopirkka, Louhittaren Luola, Zauberball nyt ainakin...)
 • 15. pvä: Supersankarin väriksi tuli minulla Ihmeperhe ja tietty sen äiti. En säätänyt tarkkaa kuvaa logosta vaan otin keltaisen, punaisen ja mustan ja tein pysty&vaakaraitoja. (Kirjopirkka, Novitan tico tico, Pirkkalanka) 
 • 18. pvä: Väri valittiin wikipediasta. Surffaus päivän sivulle (taisi olla vielä edellisen päivän päivämäärä, listan lopussa selvisi että 17.pvä joulukuuta 1989 oli esitetty eka jakso Simpsoneita. Sinne siis ja kuvasta valitsin Margen siniset hiukset. Sinistä ei ole vieläkään eli turkoosi korvasi sen. (Austerman Step)
 • 19. pvä: Lempikukkanen. Nyt vähän huijattiin, koska ostan lähinnä valkoisia kukkia. Mutta pidän lilasta ja pinkistäkin ja tätä lankaa ei ollut vielä sukissa ollut... (Regia Fluormania raidoittaen langan kummastakin päästä) 
 • 22. pvä:  Kotikaupungin urheilujoukkueen väri oli siinä  mielessä haasteellinen, että PJK (poikani jalkkisjoukkue) värittyy sinisellä ja valkoisella ja kumpikaan nyt ei napannut. Piti napata kilpailevan seuran Ilvekseltä parempi väri.  (Louhittaren Luola: Aurinko)
 • 23. pvä: Yöllisen taivaan väriksi tuli minulle se ainoa pätkä sinistä, mitä löytyi talosta. Turkoosia oli jo ollut sukassa hetki sitten, joten nappasin sateenkaarenvärisestä jämästä palan. Jatkoin rivejä vähän extraa, jotta saan tasapainotettua sukat tasapituisiksi ja haluan pidemmät sukat. (Aade Long)
Ja ensi vuonna uudestaan!

3 kommenttia:

 1. Kylläpäs tuli ihanat, musta on hyvä tuolla välissä. Ihania värejä. Mun tarvitsee hankkia ensivuodelle vähän kivempaa värejä ;)

  VastaaPoista