keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuoden 2014 parhaat palat

Vuoden lopussa on hyvä katsoa taaksepäin ja tutkia omia aikaansaannoksia. Tänä(kin) vuonna olin aika toivoton puuhastelija eli töitä ja blogipostauksia tuli tehtyä aika monta.

Ensi vuonna yritän hieman rajoittaa korttien tekemistä ja keskittyä isompiin töihin. Ei siksi, että korteissa olisi mitään vikaa, vaan siksi että niitä tuppaa kertymään turhan paljon nurkkiin :) Toki kortteja tulee vieläkin, mutta kaipaan siis vähän vaihtelua.

Suunnitelmissa on jatkaa Paperilla-lehden kanssa, olla mukana rakentamassa kevään isointa askartelutapahtumaa Askartelupirttiä, tuoda haasteita ja inspiraatiota askartelijoille Addicted to Technics-haasteen myötä ja tietysti puuhastella. Neulomusten saralla olen mukana Löysäpipoisten Jouluyöstä Juhannukseen 2015-haasteessa ja teen 20 neuletyötä keskikesään mennessä (tosin en takaa, ovatko kaikki sääntöjen mukaisia, mutta silloin menetän vain oikeuden arvontaan). Haluan opetella piirtämään tai no ainakin tekemään enemmän omia raapustuksia mixed mediatöihin. Mixed Media ja Art Journal on yhä kovasti tapetilla ja minulla on vino pino valokuvia skräpättäväksi. Vime syksynä tuli luvattoman vähän leiskoja tehtyä.

Sitten katsaus kuluneeseen vuoteen 2014. Tuotoksissa oli hyviä töitä ja paljon myös ei-niin-kovin ihania tuotoksia. Oma suosikkilistaukseni tulee tässä.

1. Mixed Mediaa  - näissä pidin väreistä, vaaleasta pinnasta ja yrityksestä "piirtää" itse. Tämän työn myötä menetin sydämeni Gelatoksille.


2. Lisää Mixed Mediaa  - akryylimaaleja, leimailuja ja outoja leimoja.

3. Vielä lisää mixed mediaa - sormilla maalaaminen on kovin terapeuttista ja siinä saa läträtä värien kanssa mielin määrin.
4. Tuunausta, Verdey-metallimaaleja ja erilaisia ihania metallikoristeita.


5. Mixed Media-taulupari. Loppuvuonna olen lunastanut oman tavoitteeni tehdä vähän "litteämpiä töitä". Tässä oli ihanat Verdey-värit, tekstuuria, mustaa Gelatosta ja maskeja.


6. Neulonta!!! Ensimmäisen villapaitani tein 7-luokalla: ainaoikeata ja sekalaisista langanlopuista ja ihan omalla mallilla. Vuosien varrella olen tehnyt monet monet paidat, mutta viime vuosia on ollut taukoa. Kunnes tuli vuosi 2014... Tänä vuonna olen tehnyt 8 villapaitaa ja vähän muutakin.

Tämä villatakki on kaikista mieluisin. Olen ylpeä siitä, että tein itse neulekoneelle oman ohjeen, joka istuu ja jota muuntelemalla voin tehdä hyvinkin erinäköisiä villapaitoja/takkeja. Olen tyytyväinen myös tämän takin väritykseen - oikeasti kasasin kaikki ohuet sekalaiset sini-vihreät langat yhteen ja sain tämän aikaiseksi. Langat pääsivät vihdoin kiertoon ja laatikko tyhjeni. Hetkellisesti. Mutta se onkin toinen juttu. Mutta tarvitsenhan minä paljon lankaa niitä 20 talven ja kevään töitä varten :D

 7. Doodlaus. Pidän leimoista, mutta en ole värittelijä. Doodlaus tai raapustelu on juuri minulle sopivan haastava piirtämisen muoto. Näitä lisää ensi vuonna!


8. ja 9. Vaikka tyyliltäni en ole romantikko vaan enemmän räväkkä, minussa asuu pieni romanttinen kollaasiaskartelija. Kukkia, kerroksia, ihania stansseja - kyllä näitäkin tulee ensi vuonna tehtyä.

10. Gelli Plate! Lapsi on terve silloin kun se leikkii. Värien kanssa sotkeminen, oudot yhdistelmät ja taustat
11. Erilaisia värejä skräppisivussa. Pan Pastellien kokeilua, gelatoksia.


12. Minialbumi harmaan sävyissä. Tämän albumin kuvia räpsimme Millan kanssa eräänä kesäpäivänä ja meillä oli todella hauskaa!


13. Lontoon reissun minialbumissa parasta on tausta: mistejä, leimailuja ja sapluunan läpi musteita.


14. Lähes valkoinen sivu. Pidän tämän eleettömyydestä.


15. Tausta oli outoja kokeiluja ja jotenkin vaan se sopii kuin nakutettu tähän vanhaan kuvaan.


4 kommenttia:

 1. Ihanan monipuolista "puuhastelua"
  Hyvää Uutta Vuotta 2015

  VastaaPoista
 2. Upeita töitä kaikki! Kiitos ihanasta blogista ja mukavaa vuotta 2015!

  VastaaPoista
 3. Todella monipuolista puuhastelua ja hienoja töitä. Oikein hyvää ja onnellista vuotta 2015!

  VastaaPoista
 4. upeita monipuolisia töitä!! =)

  inspiroivaa uutta vuotta!!

  VastaaPoista