sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Neulefestareiden tunnelmiaTitityyn viime vuonna järjestämä lankamiitti laajeni tänä vuonna ihan festareiksi asti. Minä piipahdin siellä kahtena ensimmäisenä päivänä. Suunnitelmissa oli perjantaina kursseilua (Ysoldan Beyond Raglan ja Stephen Westin Two color Brioche for Beginners), illalla neulontaa kahvila Muistossa ja seuraavana päivänä shoppailua ennenkuin juna lähti kohti kotia. Festarit päätyivät ihan YLE:n uutisiin asti.

Olin onnekas ja lyöttäydyin festarivieraiden seuraan jo Tampereen asemalla (kiitos Idalle bongauksesta!). Matka Jyväskylään meni juorutessa ja neuloessa. Koko seurue myös suuntasi matkansa samalle Ysoldan kurssille. Olin ollut viime vuonna Ysoldan kurssilla Kerässä ja myöskään tämä kurssi ei tuottanut pettymystä. Teoriapainotteinen kurssihan tämä on, mutta neulepaitojen tekijälle niin hyödyllinen. Plussat Ysoldalle, että vaikka aihepiiri oli viime vuotisen Perfect Sweater:in kanssa läheinen, kurssit eivät menneet hirvittävästi päällekäin. Tämä keskittyi yläosan muotoiluihin ja tuo toinen oli enemmän villapaidan mitoitusta ja muotoilua poislukien yläosa.


Ysoldan kurssilla tehtiin minivillis. 6 tuntia kului yhdessä hujauksessa!


Päivä oli pitkä ja seuraavaksi vaihdettiin Westin seuraan. West on ehdottomasti persoona ja myyntimies. Saimme hiplata erilaisia töitä ja näimme uudet tulokkaat. Pidän hänen persoonallisesta tyylistä, räiskyvistä väreistä ja onhan ne neuleet ihan omanlaisiaan. Päädyin sitten ostamaan muutaman ohjeen kurssin ohjeiden lisäksi. Itse kurssi oli ehkä aavistuksen pettymys. Saimme ohjeet eteen ja siitä sitten kokeilemaan. Tämän olisi voinut tehdä ihan itsekin :D


Hotellihuoneet olivat kiven alla. Minäkin varasin kurssit heti ilmoittautumisen alettua ja ehdin mukaan. Hotellihuoneen kanssa meinasi käydä köpelösti, sillä sitä en varannut samaan syssyyn vaan jokusen viikon myöhemmin. SUOMIPop-festarit täyttivät Jyväskylän hotellit ja pienen etsinnän jälkeen onneksi löysin Yöpuusta sijan. Hotelli ei ole halpa, mutta persoonalliset huoneet ja oikein tyylikäs aamiainen.


Lauantaiaamu oli ankea ja sateinen. Suuntasin kohti Toivolan vanhaa pihaa ja siellä olikin paljon myyjiä paikalla. Voi sitä runsauden pulaa. Olin etukäteen ottanut kuvia lankavarastoista, jotta mopo pysyisi hyvin käsissä ja olen ihan tyytyväinen kohtuullisiin ostoksiini.
Mukaan tarttui kotimaista työtä: tunika, kännykkäpussi ja laukku ja tietysti niitä lankoja. Huomaatte varmaan värimaailmasta jotain yhtenevää :) Mukaan tarttui mm suosikkejani Louhittaren luolan Väinämöistä, Siililankaa ja Lanitumia, Handulla oli ihanan vaalea turkoosi valikoimissa. Ulkolaisista myyjistä ostin yhdeltä lankaa, mutta koska en ollut varautunut käteisellä tapahtumaan jäi kutkuttavasti pari vyyhtiä Le bien Aimeeta saamatta. Mutta eiköhän tämä riitä vielä pitkään...


Hauska idea järjestäjiltä oli neule-esittelypiste. Harrastelija toivat omia töitään näytille ja niitä sai hiplailla ja kokeilla. Minua jäi mm tämä Katrine Birkenwasserin Briochangle shawl-huivi kutkuttamaan. Ohje on saatavissa Raverlystä...1 kommentti: