perjantai 1. heinäkuuta 2016

Neulonta: Raitaneule


Edellisestä neulepostauksesta on kulunut jo aika tovi - jo kaksi kuukautta. En minä ole kuitenkaan hylännyt puikkoja, keskeneräisiä on vaan kertynyt lisää (on uutta sukkaa, pipoa ja huivia kesken...) ja tein pitkästä aikaa neulepaidan ilman konetta...

Eli tämä paita lähti liikenteeseen ensin blogien innoittamana - niissä tosin oli tehty huivia ja sukkaa raidottaen liukuvärjätyistä langoista. Eihän tästä nyt sellaista tullut sillä huomasin, että mulla ei ollut ideaan sopivia lankoja. Kilttinä tyttönä en syöksynyt suoraan kauppaan hakemaan sopivia lankoja vaan päädyin soveltamaan ideaa. Valitsin ihanaakin ihanampia violettejä lankoja ja aloitin raidoittamisen ylhäältä alas. Lankoina ovat mm Malabrico Sock, Handun merino, Lanitium ex Machina ja pariakin väriä Louhettaren Luolan Väinämöistä. Matkalla tyyliini sopien innostuin ajatuksesta, että paita ei olisikaan symmetrinen vaan raidat olisivat toisessa reunassa leveämpiä. Joten sitten paitaahan sorvattiin lennosta.


 Muutama harmittava virhe tuonne on jäänyt (mm olkoon nämä kuvat muistutuksena, että lyhennettyjä kerroksia tehdessä väriä vaihdettaessa pitää tehdä yksi normaali kierros pohjalle. Tuossa masun kohdalla on nyt "pystysuoraa" raitaa muistuttamassa lankojen liikkeestä lyhennetyn kerroksen kohdalla. Jotenkin ensin tein oikein, sitten jokunen kerros väärin ja sen jälkeen taas muistin oikean tavan. Kaikissa reunoissa on iCord-päättely. Ja tällä raidoitusmäärällä päättelytyö oli  --- enemmän kuin runsas --- . Mutta oikein pehmoinen olo-paita tästä tuli. Kyllä tätä varmasti käytetään!

On enää kaksi viikkoa Neulefestareille. Osallistun kahdelle kurssille Ysoldan Beyond Raglanille ja Stephenin Two Color Brioche for Beginners. Tuo pipo, jota nyt väsään on juuri kaksiväristä patenttia... Pitää vaan ennen reissua kuvata kaikki langat, jotta tuo shoppailu pysyy lapasessa..  Olen nimittäin saanut vain reilun kilon neulottua viimeisen puolen vuoden aikana, joten varastojen tuhoamiseen menee ihan tovi.

Paino:  335 gr
Lankaa käytetty 2016 valmistuneihin töihin: +1162gr (+ peitto 2999gr)

1 kommentti: