keskiviikko 11. tammikuuta 2012

Mixed Media-kokeiluja

 Olen katsellut erilaisia Altered book ja Mixed media-kokeiluita ihaillen monessa blogissa vuoden mittaan. Ellis linkkasi tämän Revlien videon ja sen katsottuani päätin, että nyt repäisen ja kokeilen.

Hauskaa tämä oli ja opettavaista. Lopputulokset ovat mitä ovat, mutta niissä on elementtejä, mistä pidän. Pidän erilaisista tekstuureista paljon eli suosikkejani ovat selvästi pilkistävät kohokuvioidut paperit, sideharsot, jne. Minun täytyy ehdottomasti laittaa ostoslistalle oikea akryylimaali, nyt käyttämäni askartelumaali on turhankin peittävää kivojen kerrosten saamiseksi. Mutta käytetään se nyt alta pois ensin, purkitkin alkavat hiljalleen jähmettyä... Lisäksi kaipaisin jotain sumutetta, millä saisi kivan valkoisen harsopinnan koko työn päälle. Alimmassa kokeilussa käytin Distress Ink-musteita ja selvästi niilläkin pystyy valkoisen akryylin värjäämään, joten tarvitsen vain valkoista maalia lisää. Lisäksi en vieläkään osaa käyttää tekstiä töissäni, vähän sama ongelma kuin skräppäyksessä.


Ensimmäinen työ "Abandonned Houses" osallistuu The Craft Barnin Art Journaling-haasteeseen teemalla "Buildings." Tai piti osallistua - äh se olisi pitänyt olla sivu eikä taulupohja pohjana... No kepillä jäätä tuli kokeiltua. My first work "Abandonned Houses" participates to The Craft Barn's Art Journaling-challenge with theme "Buildings". Pohjamateriaaleina ovat erilaiset ylijäämäpaperit (osa kohokuvioituja) ja tagit sekä harsonkappaleet. Sen jälkeen maalasin päälle valkoisella, punaisella ja sinisellä askartelumaalilla. Leimailin kuplamuovilla ja timpan leimasimilla vedenkestävän maalin kanssa. Talot ja aita ovat stanssattuja, maalattuja ja lopuksi piirtelin mustalla tussilla ääriviivat niihin. Tuo tekniikka onnistui parhaiten tässä työssä.

Toinen työ "Kellot" osallistuu Arkkikaupan #24 haasteeseen aiheena kello/aika. Sama tekniikka kuin edellisessä ja aika samat materiaalitkin. Stanssattujen kellojen sijaan leikkelin kellot kuviopaperista, sudin vähän maalia päälle (poistin osan, jotta kellotkin näkyvät) ja kellojakin on reunustettu mustalla tussilla. Napit ovat hivenen orpoja, olisi pitänyt stanssata vähän rattaita kaveriksi :)

Kolmas työ "Perhoset" on  värimaailmaltaan erilainen ja tässä kokeilin mistejä ja DI-musteita. Maalia siellä kuitenkin on, joten tällä taas osallistun viikon P*skikseen. Tässä työssä lähdin samalla tekniikalla liikkeelle kuin edellisissä, mutta väritys meni nestemäisillä musteilla. Selvästi tummanpuhuvampi ja kaipaisin jotain valkoista sumutetta tähän päälle vielä hieman lieventämään mustia perhosten ääriviivoja. nyt lisäilin vain helmiäshohteista akryylimaalia siveltimellä perhosten päälle. Tässä kokeilin tekstileimasinta ja se sopii omaan tyyliini täydellisesti. Vasemmalla oleva möykky piti olla ihana tekstuuri pitsistä, mutta akryylimediumit, mitä käytin kiinnittämiseeen tukkivat tekstuurin tällä kertaa turhan hyvin. Tälle täytyy vielä tehdä kaveri, vihreä keltaisella värimaailmaalla...

22 kommenttia:

 1. Hienoja töitä kaikki!! Tykkään erilaisista pinnoista ja "peitossa" olevista jutuista. Kiitos osallistumisesta, onnea arvontaan.

  VastaaPoista
 2. Upeita tauluja! Todella kauniita värejä, tekstuureja sekä leimailuja/koristeita. Tekee mieli itsekin kokeilla : )

  En tiedä onko myynnissä sellaista sumutetta mitä kaipasit. Itse olen ohentanut gessoa vedellä, jotta siitä näkyy paremmin läpi. Valkoista askartelumaalia pystyy todennäköisesti myös ohentamaan vedellä, kokeile suttupaperille!

  VastaaPoista
 3. Ihanaa puuhastelua, kauniit tulokset, näitä on hauska tehdä välillä, tuuletella ja revitellä;-))m

  VastaaPoista
 4. Huisin upeita!!! Nyt alkoi mullakin taas pitkästä aikaa altsujutut houkuttaan kun näitä ihastelin ;)

  VastaaPoista
 5. Niin ja voiskohan Distress Picket Fence stainia laittaa suihkepulloon? Sillä tuleepi aika valkeeta jälkeä? Jos läpikuultavampaa valkeaa taas haluat niin gesso on kyllä hyvä aine siihen - suosittelen ainaki koklaamaan ;) Tietty voit myös vedellä ohentaa jo sitä olemassa olevaa valkeaa maalia sen verran että menee läpikuultavammaksi ;)

  VastaaPoista
 6. Kiitos kommentistasi blogissani.
  Nämä ovat aivan ihania töitä jo, ainakin mun mielestä. Itsellänikin odottaa kaapissa monta tällaista työpohjaa, mutta en vielä ole ehtinyt niihin paneutua, mutta sitten myöhemmin, kun muut kiireet ovat alta pois.

  VastaaPoista
 7. Vau! Nämä ovat mielettömän upeita! Minäkin käytän gessoa ohuelti (ihan laimentamattomana) jos haluan läpikuultavan valkoisen pinnan.

  VastaaPoista
 8. Todella, todella kivoja! Ihan mahtavia kokeiluja ja ilotteluja!

  VastaaPoista
 9. Siis mielettömän upeita nuo taulut!!! Wau, olen ihan sanaton!

  VastaaPoista
 10. hi,
  LOVE your mixed media work and all the texture etc.. beautiful
  But for our challenge it should be an Art Journal page, not a canvas ;)
  Hope you play again though.
  Isa (Izzy from the Craft Barn)

  VastaaPoista
 11. oi, jotain tällaista mun on ja tehnyt mieli pitkään kokeilla! ihania!

  VastaaPoista
 12. ...Onpas hienoja, kiva tekniikka...jospa minäkin joskus :)

  VastaaPoista
 13. Vautsi. :) Hienoja. Noi erilaiset pinnat ja piilotetut jutut vetoaa kyllä muhunkin. Meikäläisen lemppari on tuo perhostaulu. :)

  VastaaPoista
 14. Kiva kun olet innostunut mixed mediasta!! Toivottavasti muutkin suomalaiset vielä innostuvat kokeilemaan, kun näitä on niin kiva tehdä. Gessoa suosittelen minäkin hankkimaan ja sitä voi myös värjätä vaikka akryylimaaleilla.

  VastaaPoista
 15. Voi hitsi, nää kaikki kolme on todella mageita!!!

  VastaaPoista
 16. Nämä on upeita, joskus tullut kokeiltua tuota tyyliä itsekkin... taidampa taas innostua kun tuon videon katsoin ;)

  VastaaPoista
 17. siis nää on niin mageita.....WAU!!!!! =)

  ohenna vaan reippaasti sitä valkoista maalia mitä sulla on ja suihkuttele/levitä sitä pohjan päälle, tyyliin suhteilla kuppi vettä ja tippa maalia...kannattaa testailla vaikka jämäkuviopapereiden pintaan... =)

  VastaaPoista
 18. Onpas upeita, ja tosiaan mielenkiintoinen tekniikka!

  VastaaPoista