tiistai 17. tammikuuta 2012

Sinellin DT: Lahjoja ystävälle

Tammikuun Sinellin DT-kuoressa tuli jo tuulahdus kevättä ja vähintäänkin Ystävänpäivää. Pämppä lähetti meille nimittäin kankaita, nauhoja, rusetteja, haaraniittejä, liimakalvoa sekä Papermanian yhteensopivan leimasinsetin ja paperikon.

Kankaita käytin tällä kertaa Ystävänpäivälahjaan. Lahjarasia oli otettu talteen joulun suklaaurakasta ja käärin sen kauniiseen raitakankaaseen, sipaisin nauhan ympärille ja koristelin yksinkertaisesti valmisruseteilla. Rasian sisältä löytyy ystävälle perhosenmuotoinen muistikirja. Muistikirjan sivut on stanssattu kopiopaperista ja kansissa on hyödynnetty paksuja lehtiöiden taustapahveja. Tuo Sizzix:n Bigz XL albumistanssi leikkaa hyvin vahvojakin materiaaleja. Pahvit on päällystetty kankaalla ja koristeltu pienemmällä perhosella (sama stanssi), ruseteilla ja kohovärillä. Tällä kertaa kiinnitin sivut ja kannet yhteen rusettien tyyliin nauhalla, mutta valmiit saranarenkaat ovat ehkä käyttökelpoisempi ratkaisu. Niitäkin saa Sinellistä.

Rasian ja muistikirjan materiaalit:
Paperit:  Kierrätysrasia, pahvit kierrätetty tällä kertaa lehtiöiden takakansista, kopiopaperi
Stanssit: Sizzix Bigz XL Perhosalbumistanssi
Muuta: Kangasta, nauhoja (Papermania Capsule Boysenberry), rusetteja (Papermania Heather) ja kohoväriä omista varastoista (voidaan korvata vaikka valmiilla puolihelmillä), liimakalvoa kankaan kiinnittämiseen

Paketin kaveriksi tein violettisävyisen kortin. Halusin ehdottomasti kokeilla leimailtuja taustoja, koska leimat minusta sopivat siihen erinomaisesti tyyliltään. Tässä kortissa on käytetty useita eri musteista ja kahta eri leimaa. Sekä korttipohja että "kuviopaperi" ovat itseleimattuja. Leimattu "kuviopaperi" on kohotettu tarroilla ylös. Pämppä myös lähetti meille arkin ystävänpäivätervehdyksiä ja tässä olen sävyttänyt vaaleanpunaisella pohjalla olevan tervehdyksen kortin sävyihin sopivaksi musteella ja suhkuttelin päälle helmiäissävyisellä mistillä. Mistin voi tehdä itse perfect pearls jauheesta ja vedestä pieneen mini misterpulloon. Koristeen käytin nauhaa ja rusettia.

Kortin materiaalit:
Paperit: Vesiväripaperi, Stucco-korttipohja, valmis ystävänpäivätervehdys arkkina
Leimasin: Papermania
Musteet: Distress Ink sävyt seedless preserves, faded jeans, aged mahogny, dusty concord
Muuta: Perfect pearls, rusetti (Papermania Heather) ja nauha (omista varastoista), kohotarrojaTein vielä hieman samalla tekniikalla kaksi erisävyistä korttia.  Kummassakin hyödynsin myös leimasimien lisäksi saman sarjan papereita. Tässä kortissa kortin reunat on pyöristetty lävistimellä, mutta sen voi tehdä myös saksilla. Tässä sinisävyisessä kortissa käytin viittä eri leimaa Papermanian setistä ja neljää eri mustetta. Myös leimatun kartongin reunat on käsitelty musteella.

Kortin materiaalit:
Paperit: Papermania Chatsworth, vesiväripaperi, Stucco-korttipohja, valmis ystävänpäivätervehdys arkkina
Leimasin: Papermania
Musteet: Distress Ink sävyt iced spruce, gathered twigs, broken china, old paper
Muuta: Perfect pearls, ja puolihelmiä (omista varastoista), kohotarroja,

Tässä toisessa ruskeasävyisessä kortissa itsekuvioita paperi on ensin värjätty eri sävyisin mustein. Levitin mustetta (sekä mustetyynyjä, distress staineja tai täyttöpulloja voi käyttää tässä tekniikassa) ensin muovilevylle ja suhkuttelin helmiäismistiä päälle. Pyyhin sitten kartonkia tässä seoksessa ja annoin kuivahtaa. Musteen ei tarvitse levittyä täydellisesti paperille, se vain luo omaa tunnelmaansa. Paperin kuivuttua leimasin mustalla vedenkestävällä musteella päälle. Koristeena tässä kortissa on käytetty noita ihania haaraniittejä.

Korttien materiaalit:

Paperit: Papermania Chatsworth, vesiväripaperi, Stucco-korttipohja, valmis ystävänpäivätervehdys arkkina
Leimasin: Papermania
Musteet: Distress Ink sävyt  gathered twigs, antique linen, vintage photo, Archival Ink Black
Muuta: Perfect pearls,koristeniitti

2 kommenttia: