keskiviikko 9. marraskuuta 2011

P*skarteluhaaste #116 - Inspiroidu kuvasta ja Laurankorttihaaste - Aktiivibingo

Tässä on tulossa keskiviikon megapostaus. Ensin aloitetaan p*skiksen merkeissä, jossa piti inspiroitua tästä mahtavasta karkkivärisestä kuvasta. Olinkin mielessäni kaivannut kuvahaastetta, joten olen kympillä mukana!


Kuten viime viikolla  totesin, tämä haaste on viime päivinä inspiroinut minua tekemään jotain erilaista ja uutta. Kun tämän näin, tiesin heti että nyt tehdäänkin SE projekti, joka on kolkutellut korvan takana jo hetken. Olen nimittäin ihastunut villapalleroista tehtyihin tuotteisiin, esim näihin Feel Felt-pannunalusiin . Joten tällä kertaa siirryttiin villan huovutukseen korttien sijaan.

Valitettavasti minulla ei ollut herkullisimpia värejä vanhoissa varastoissa vaan jouduin tässä kokeilussa tyytymään keltaiseen, punaiseen ja mustaan. Huovutin villan Pirkkaniksimäisesti sukkahousuun käärittynä pesukoneessa. Tämä niksi toimi hyvin, suosittelen. Musta ja punainen villa olivat pitkäsäikeistä merinovillaa, joka oli helppo keriä pieneksi keräksi ja kiinnittää parilla huovutusneulan pistolla. Keltainen oli suomenlampaan villaa, jonka käärimisessä meni hitunen enemmän aikaa. Suuria määriä valmistettaessa hahtuvalanka lienee näppärä materiaali tähän työhön. Villapallot pujottelin sukkahousuun ja pallojen välille solmin sukkahousuun solmut. Pallerot huovuttuivat hyvin normaalin pyykin joukossa 40-asteessa. Kannattaa toki varautua siihen, että villa päästää väriä eli minullakin oli kolme eriväristä pyykkiä... Villan laadulla, käärimistekniikalla tai pyykin määrällä on huovutustulokseen vaikutusta, sillä musta ja punainen huovuttuivat täydellisesti ja keltainen vaati enemmän pyörittelyä pesun jälkeen. Mutta tämän kokeen perusteella en vielä tiedä miten tarkalleen...

Tähän kokeeseen en tehnyt suurta määrää palloja värien puuttumisen takia, mutta näistä sain tehtyä kaipaamani kaulanauhan töissä tarvittavalle henkilökortille ja avaimille. Nyt ei tarvitse pitää firmojen mainosnauhoja vaan mainostan ehtaa käsityötä! Kaveriksi pituutta tuomaan lisäsin muutaman mustan puuhelmen ja muutaman metallisen välihelmen. Korujen teossa olen totaalinen aloittelija ja tässäkin ryhdyin miettimään, että mikä olisi paras lanka/ketju/vaijeri, mikä sopisi huovutettujen töiden kanssa. Parsinneulalla toki lanka menee läpi pallosta, mutta reikäähän siinä ei suoranaisesti ole. Onko lukijoilla minulle vinkkejä? Nyt käytin extravahvaa ompelulankaa moninkertaisena, mutta se varmasti ei ole riittävän kestävä ratkaisu.------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Toisena työnä tässä postauksessa on Lauran korttihaasteen Aktiivibingo. Valitsin omaksi rivikseni Eläimellistä - Pyöreää  - Erikoista siitä huolimatta, että bingo houkutteli kovasti tekemään herkkää vintage-joulukorttia.


Huomasin nimittäin, että minun Doodle-elukkani eivät ole päätyneet pitkiin aikoihin kortteihin ja olen hillonut näitä October Afternoonin Campfire-sarjan papereita jo liian kauan. Mitä hyötyä kauniista papereista on, jos käytän aina jotain "rumempaa" pois varastoistani? Joten Doodlet edustavat eläimellistä, pallopaperi, puut ja kortin reunojen pyöristykset pyöreää ja erikoista olkoon kortin muoto, joka ei ole perinteinen neliökortti.

Käytin leimakuvassa jopa neljää eri leimaa ja puut on leimattu eläinten jälkeen kuvan päälle. Masking-tekniikassa taustalle tulevat kuvat leimataan viimeiseksi ja etualalla olevat kuvat peitetään suojapaperilla leimauksen ajaksi. Itse siis leimasin ensin eläimet akvarellipaperille ja sen lisäksi postit-lappuseen. Leikkasin lapusta kuvat irti reunojaan myöten ja asetin ne lopullisen kuvan päälle ennen kuin leimasin taustan puut paperiin. Tammenterhot on leikattu irti paperista ja liimailtu kuvan ja kortin päälle.

Kortissa ei ole vielä tekstejä, sillä en halunnut vielä päättää, mihin tarkoitukseen se tulee. Se sopinee niin onnittelukortiksi tai "Kaverille kans!"-kortiksi.

Paperit: October Afternoon Campfire
Leimat: Doodle Factory Squip ja Fargo sekä puut ja tammenterhot setistä Into the Woods
Leimasinväri: Distress Ink Black soot (leimakuva), Vintage Photo (paperin reunojen tummennus), Broken China (taivas)
Väritys: Promarker-kynät Cool Grey 2 ja 4 (varjot, tummennukset), Moss ja Pear Green (puut, tammenterhot), Burnt Orange (kettu), Henna (orava, ketun varjostukset sekä tammenterhot), Vanilla (vaaleat osat turkkeja)
Stanssit: Spellbinder Curved Rectangles (tausta) ja quicKutz (puu)


Bingokuponki näytti vielä tältä:


23 kommenttia:

 1. Vau! Upea avainnauha ja loistotulkinta haastekuvaan. Kortti on ihanan hyväntuulinen, kivat leimakuvat ja upeat paperit.

  VastaaPoista
 2. Tosi hienot projektit kummatkin! Ihana tuo kortti ja taidokkaasti tehty.

  VastaaPoista
 3. Hieno avainnauha! Käsityöt kunniaan!!:)

  Ihanan pirtsakka kortti, ehdottomasti 'huutaa' tekstiä kaverille kans!;)

  VastaaPoista
 4. waude!!! superihana kortti!! mahtava kokonaisuus!! tykkään valtavasti!!! =)

  kaunis kaulanauha!!

  VastaaPoista
 5. Onpas ihastuttava otus-kortti- Tykkään! ♥

  VastaaPoista
 6. Ihan mahtavia töitä! Toi kortti on miälettömän kaunis!!!! Hienosti sopii kaikki yhteen!

  VastaaPoista
 7. Mukava värimaailma ja pirteät työt.Kortti ihastuttava.

  VastaaPoista
 8. Siis mulla ei ees käyny mielessä että ois voinu tehä jotain muutakin kuin kortteja :D Oon vissiin liian kauan ollu pihalla kaikenlaisista haasteista. Upeita molemmat askartelut!

  VastaaPoista
 9. Ihana avainnauha. Kauniita nuo pallukat. Tuo korttisikin on hauska. Harmittaa vaan kun tuo toinen orava ei ole saanut pähkinöitä.

  VastaaPoista
 10. Loistava avainnauha! Mäkin haluan, vaikkei mun tarvikaan avainta ja badgea kuskata mukana.

  VastaaPoista
 11. http://www.figulus.fi/ tarjoaa monenlaista nauhaa, johon voi pujottaa huopahelmiä, nettisivulta löydät messut joilta heidät voi bongata.
  Mahtavan hieno kokonaisuus tuo masking-tekniikalla tehty leimakuvamaisema! :-)

  VastaaPoista
 12. Upeita molemmat. Meikäkin on ihastunut noihin pannunalusiin ja osan pallukoista olen jo siihen huovuttanutkin, olen kuitenkin ne ihan käsin huovuttanut koska tykkään "kovista" palluroista, joten on aikaavievää puuhaa. Tuleeko koneessa huovuttamalla noista pallukoista hyvin huopuneita eli kovia????

  VastaaPoista
 13. Täydellinen kortti, tykkään todella paljon!

  Kiitokset, kun tulit mukaan haasteeseen! Laura

  VastaaPoista
 14. Marjut: palloista tuli kyllä ihan kovia, siis sellaisia ettei kattila niitä linttaa. Merinovilla ihan napakasti kiedottu palloksi/keräksi ennen huovutusta. Suomenlampaan villasta tehdyt olivat pehmeämpiä ja niissä olin pohjatyöt tehnyt eri tavalla. Ajattelin ostaa jatkopalloja varten hahtuvalankaa, jotta tulee hyviä. Merino tulisi vähän tyyriiksi pannunalusena...

  VastaaPoista
 15. Ihanista ihanin tuo kortti, ihan piti yksinään täällä ääneen hihkua!
  Käyppä katsomassa mun jouluista haastettani, josko saisin siihen osallistujia :/

  VastaaPoista
 16. Voi miten ihanat työt olet tehnyt!! Huovuttamista en olekaan itse vielä kokeillut.. Kiitos inspiraatiosta, saattaa olla, että tulee joskus kokeiltua.

  VastaaPoista
 17. Mahtavat työt molemmat, upeita;-))m

  VastaaPoista
 18. Suloinen kortti,sai hyvälle tuulelle =) !!

  VastaaPoista
 19. Tykkään noista oravista tuossa kortissa :D Hieno myöskin tuo avainnauha :)

  VastaaPoista
 20. Ihana avainnauha!
  Kortti on aivan ihanan pirtsakka! :)

  VastaaPoista