torstai 30. elokuuta 2012

Teipattu kehys

Teippitarha haastoi lähettämään kuvan työstä, jossa on käytetty teippiä. Niin viimeisimmässä Ihanassa kuin Craft Stamperissa oli artikkeli alumiiniteipistä. Ja pitihän minunkin kokeilla. Erityisesti ajatus teipin kohokuvioinnista oli hauska ja sillä tavalla saa vaikka mitä aikaiseksi.

Tässä työssä liimailin ensin halpiskehykseen esineitä (nappeja, hakaneula, pahvikoriste, tms) ja päälystin sitten kehyksen teipillä ja hankasin esineitä esiin. Tässä työssä olisi hyväksi sellainen pallopäinen tikku/kynä, jotta kuviot saisi mahdollisimman tarkasti esiin - mutta sormella ja saksilla allekirjoittanut meni eteenpäin. Sen jälkeen värjäsin töpöttelemällä alkoholimusteilla tuon kehyksen.

Kukkanen kannattaa tehdä päälystämällä kartonki ensin teipillä ja sitten stanssaamalla kukat siitä irti. Tässä vaiheessa kannattaa ehkä jo värjätäkin kukat ja sitten lopuksi kohokuvioida ne. Itse värjäsin viimeiseksi.

Tämä tekniikka on kiva ja ei varmasti jää minulla viimeiseksi - erityisesti nuo kokohokuvioidut kukkaset miellyttävät minua.

2 kommenttia:

  1. Ihanat kehykset. Folioteipi on hauskaa työstettävää, varsinkin alkoholimusteiden kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kaunis kehys ja aivan ihanat värit! Minäkin innostuin noiden samojen lehtien artikkeleista, ja muistaakseni jommassa kummassa oli vinkkinä käyttää stumppia noiden teipin alla olevien kuvioiden esiinsaamiseksi mahdollisimman hyvin. se on sopivan pehmeä ettei riko teippiä mutta samalla sopivan kova :)

    VastaaPoista