lauantai 18. helmikuuta 2012

Sinellin DT: Rosetteja ja rusetteja


Sinellin DT paketti tupsahti jo pari viikkoa sitten postissa ja sieltä paljastui ihania sinisävyisiä Papermanian materiaaleja - 12x12 papereita, nauhoja ja rusetteja, kukkakoristeita sekä mininappeja.

Isot paperiarkit suorastaan huusivat rosettien ja rasioiden tekemistä. Tuo Sizzixin stanssi nimittäin vaatii 12 tuumaisen (30cm) paperisuikaleen toimiakseen. Itse käytän muuten stanssatun paperin taustalla tavallista teippiä tukemassa rypytystä ja näin paperi ei vahingossa pääse repeämään. Kiinnitin rosetit isoilla liimapisteillä ja taustalla käytin jämäpapereista leikattuja ympyröitä. Stanssin luoja Tim Holtz käyttää muistaakseni usein kuumaliimaa. Pisteeksi iin päälle laitoin vielä noita saman sarjan glitter-kukkasia.

Rosetit sopivat hyvin koristeeksi tälle rasialle. Tähän rasiaan kului yksi arkki pohjaan ja toinen kanteen sekä tietysti koristeluun lisäksi pienempiä palasia. Tein ihan yksinkertaisen rasian, joka ei kestä painavia esineitä. Rasiasta saa näin isokokoisen. Jos haluat tukevan rasian (reunat kaksinkertaisia), rasiasta tulee luonnollisesti pienempi.

Pohjaa varten nuuttasin paperileikkurilla taitokset 2" kohdalle, kaikille puolille paperia ja taittelin rasian kokoon sekä teippasin kiinni. Kansi kannattaa olla hitusen isompi kuin pohja ja tässä taisin tehdä nuuttaukset noin 1.75" kohdalle. Olen kerännut linkkejä blogiini, mikäli haluat tehdä hieman erilaisen lahjarasian itse. Näistä isokokoisista papereista on tosiaan helppo tehdä monen muotoisia rasioita. (Ps. Tuo rasiakuvassa näkyvä ympyräpaperi muuten sopii rosetteihin aivan mahtavasti - kuvio on näyttävä haitarina. Itse tajusin sen vasta myöhemmin).


Lahjarasia toki tarvitsee seurakseen kortin ja tässä on sävyihin sopiva kortti. Tässä näkyy rosetti parhaiten. Kortissa on koristeena lisäksi nauhaa ja mininappeja.

Kaksi seuraavaa korttia on tehty saman setin vaaleansininsistä papereista. Pidän kovasti "tilkkutäkki" tekniikasta ja tässä halusin käyttää montaa erilaista paperia ja näin se onnistuu helposti ilman että kokonaisuus on turhan raskas ja sekava. Laitoin neliöiden sisälle pienet koristeet ja kortin reunoja on pyöristetty.

 Tilkkutäkki ei tarvitse koostua neliöistä vaan muoto voi olla jokin muukin - tässä on ympyröitä, jotka on koristeltu sarjan kukkasilla.

Korttien ja rasian materiaalit:
Paperit: Papermania
Stanssit: Sizzix Rosetti, FIskars piparineliöleikkuri XL, X-cut ympyräleikkuri
Muuta: Nappikoriste, nauhat, rusetit, Paperikukat

4 kommenttia:

 1. Voi miten upeita! Sitten, tyhmä kysymys... onko tuo Sizzixin stanssi siis Big shottiin? Ite en omista mitään laitteita, niin ihan pihalla näistä. Oon käsin tehnyt noita ruusukkeita ja on kyllä melkoisen työlästä puuhaa :P

  VastaaPoista
 2. Tuolla stanssilla voi leikellä rosetteja ainakin BigShotilla tai Cuttlebugilla. Tarvitaan vain mielellään pitkät levyt.

  Minäkin tein rosetteja käsin ensin nuuttaamalla ja taittelemalla ennen joulua ja se oli työlästä puuhaa. Ja minä en ole niin huolellinen että saisin helposti pieniä rosetteja. Joulun jälkeen sorruin siis stanssiin ja noita onkin helpompi tehdä liukuhihnalta ...

  VastaaPoista
 3. Nyt kyllä alkoi entistä enemmän himottaa tuo laite. Sen kyllä arvaa miten se päättyy... :P

  VastaaPoista
 4. Kivan näköisiä juttuja olet tehnyt!:)
  Ihania nuo sinisetkin paperit ja koristeet.

  Nuo rosetit on kyllä kauniita!

  VastaaPoista