sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Suuri syntymäpäiväprojekti - osa 6 aarrearkku

Jos juhlissa järjestää aarteenestinnän, pitää olla aarrearkku. Tämä on köyhän miehen arkku, joka on tehty hyvin pikaisesti. Iso kenkälaatikko on maalattu ruskealla askartelumaalilla. Yhdistelmä kiiltävää pohjamaalia, joka on vielä hieman epätasaisesti levitetty ja päällä tummempi matta maali osoittautui toimivaksi. Arkusta tuli yllättävän eläväpintainen. Tietysti joku puukuvioitu taustaleimasin olisi ollut ihan mahtava, mutta paremman puutteessa tämäkin toimi. Pohjamaalauksen teki jälkikasvu ja minä tein loput.

Arkuissa oli vahvikkeita ja tähän kokeilin tehdä vahvikkeet tapetista Fiskarssin XL piparileikkurilla. Se on osoittautuinut jokapaikan ratkaisuksi - erittäin monikäyttöinen leikkuri. Vieläkin hienommat vahvikkeet olisivat olleet, jos olisin käsitellyt ne esim Tea Dye/Vintage Photo Distress Ink Embossing Powder:lla - sillä saa ruosteisen yleisilmeen.

Itse aarre meillä lopulta löytyi kartan avulla, jonka piirsin pihasta. Lapset joutuivat kaivamaan sen maasta, mikä tuntui olevan iso elämys.  Lapiot heiluivat kovasti kasvimaalla :) Kartta oli hieman vaikea, mutta johdattelemalla se kuvasti aika kivasti pihaamme.

 Viime vuonna kierrätin lapsia kuvien kautta ympäri pihaa - kuva aina kertoi seuraavan kuvan sijainnin ja lapset etsivät oikeata puuta ja kiveä. Sisällä voi olla myös kiva järjestää vihjeellistä reittiä. Esim "Kerro kerro kuvastin, ken on maassa kaunehin." Mikä kuvastin voisi olla? Tai "Tänne päätyvät kuraisten lasten vaatteet".

Muut osat projektia
Osa 1 
Osa 2
Osa 3 
Osa 4
Osa 5 
Osa 7 
Osa 7

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihan mahtavista ideoista!

  VastaaPoista
 2. Vau! Teillä on kyllä ollut aivan mahtavat synttärit.

  VastaaPoista
 3. Ihana aarrearkku ja tuo kartta on oikea taideteos.

  VastaaPoista
 4. Hieno aarrearkku! Meilläkin oli yksillä synttäreillä valokuvasuunnistus ja se oli lapsista ihan huippukivaa!

  VastaaPoista
 5. Tämä kartan jemmaus päätyy korvan taa, esikoisen synttärit on liian lähellä.. Meillä oli jokunen vuosi sitten karttana valokuva ja sen mukaan löytyvä aarre, nyt sen voisi piilottaa jo kasvimaalle. Saiskohan sitä naamioitua jotenkin niin, että lapset kitkisi sen samalla, hmm ;)
  Komian kartan olet itse piirtänyt!

  VastaaPoista